Ingrediente:
- 300 g zmeura
- 5 foi de gelatina
- 2 esente de vanilie
- 200 ml lapte
- 200 g iaurt de capra ( iaurt gras )
- 75 g zahar
- 2 lamai verzi
- 300 ml frisca
- Speli zmeura si o lasi sa se scurga.
- Inmoi gelatina 10 minute in 200 ml de apa rece.
- Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi 50 g de zahar, zeama de lime si esenta de vanilie.
- Scurgi apa din gelatina (lasi doar o lingura) si o incalzesti la foc mic, amestecand continuu, fara sa fiarba.
- Dupa ce s-a dizolvat gelatina, o torni in amestecul de lapte.
- Bati frisca si, cand s-a intarit, incorporezi laptele cu gelatina, amestecand usor.
- Torni compozitia in forme speciale (pahare, castronele) pe care le-ai udat cu apa in prealabil, alternand cu straturi de zmeura.
- Pui desertul la frigider pentru minimum trei ore.
- Acest desert se poate prepara cu orice alte fructe preferate de familia dumneavoastra.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu