Ingrediente:
- 120 g unt
- 120 g zahar
- 200 g faina
- 2 oua
- 5 linguri lapte
- 70 g nuci
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita praf de copt
- 450 g zahar
- 250 ml frisca lichida
- Untul se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se spumeaza, apoi adaugi ouale amestecand bine, dupa care pui laptele si faina amestecata cu praful de copt.
- Dupa ce ai mixat bine toate ingredientele, adaugi nuca taiata marunt si amesteci.
- Cu ajutorul lingurei, imparti aluatul in cele 12 hartii de copt, le asezi intr-o tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute, pana iese scobitoarea curata din prajiturica.
- Apoi, cand sunt gata, le scoti din forma si le lasi sa se raceasca.
- Pentru prepararea caramelului se folosesc urmatoarele : 400 g de zahar intr-o oala la topit, pana cand prinde o culoare aramie, apoi adaugi un praf de sare si 250 ml de frisca lichida si amesteci repede.
- Se mai lasa pe foc 1-2 minute apoi dai vasul de pe foc sa se raceasca.
- Apoi torni peste fiecare briosa sos de caramel.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu