Briose cu sos de caramel

Ingrediente:
  • 120 g unt
  • 120 g zahar
  • 200 g faina
  • 2 oua
  • 5 linguri lapte
  • 70 g nuci
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
Pentru sosul de caramel iti trebuie:
  • 450 g zahar
  • 250 ml frisca lichida
Preparare:
  1. Untul se freaca cu zaharul si cu zaharul vanilat pana se spumeaza, apoi adaugi ouale amestecand bine, dupa care pui laptele si faina amestecata cu praful de copt.
  2. Dupa ce ai mixat bine toate ingredientele, adaugi nuca taiata marunt si amesteci.
  3. Cu ajutorul lingurei, imparti aluatul in cele 12 hartii de copt, le asezi intr-o tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute, pana iese scobitoarea curata din prajiturica.
  4. Apoi, cand sunt gata, le scoti din forma si le lasi sa se raceasca.
  5. Pentru prepararea caramelului se folosesc urmatoarele : 400 g de zahar intr-o oala la topit, pana cand prinde o culoare aramie, apoi adaugi un praf de sare si 250 ml de frisca lichida si amesteci repede.
  6. Se mai lasa pe foc 1-2 minute apoi dai vasul de pe foc sa se raceasca.
  7. Apoi torni peste fiecare briosa sos de caramel.
  8. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes