Pentru stratul 1 iti trebuie:
- 1 pachetel gelatina
- 350 g marmelada afine
- 1 albus de ou
Pentru stratul 2 iti trebuie:
- 6 albusuri
- 12 linguri zahar pudra
- 10 picaturi de compozitia formata din: 1/2 lingurita sare de lamaie si 1 lingurita apa fiarta
- 1 pachetel gelatina.
Pentru stratul 3 iti trebuie:
- 300 g marmelada de zmeura
- 300 g smantana dulce
- 50 g zahar
- 1 pachetel gelatina.
Pentru stratul 4 iti trebuie:
- 400 g dulceata de cirese
- 1 pachetel de gelatina.
Pregatesti stratul 1 asa:
- Bati albusul spuma tare, pregatesti gelatina, conform instructiunilor de pe plic si amesteci totul cu dulceata de afine nefiarta.
- Dupa fiecare strat, dai cupele la frigider, sa se intareasca astfel compozitia.
Pregatesti stratul 2 asa:
- Bati albusurile pana obtii o spuma tare, apoi pui jumatate din cantitatea de zahar si bati din nou.
- Cand face mai multa spuma, adaugi si restul de zahar si solutia formata din apa cu sare de lamaie.
- Bati bine si torni peste stratul urmator.
- Dai din nou la frigider cateva minute.
Pregatesti stratul 3 asa:
- Bati smantana cu zaharul, amesteci apoi cu dulceata de zmeura nefiarta si adaugi si gelatina pregatita ca la celelalte straturi.
- Dai cupele din nou la frigider.
Pregatesti stratul 4 asa:
- Amesteci dulceata de cirese cu gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
- Dai din nou cupele la frigider, le asezi inclinate, pentru a se forma straturile in valuri.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu