Ingrediente:
- 500 ml lapte
- 500 ml apa
- 1 baton scortisoara
- 8 boabe cardamom
- 500 g zahar
- 120 g unt
- 400 g gris
- 1 lingurita scortisoara macinata
- 200 g nuca tocata marunt
- Se pun la fiert laptele cu apa, 150 g zahar si aromele (cardamom si batonul de scortisoara) pana se dizolva zaharul.
- Apoi se scot aromele din lapte si lasi laptele pe foc mic, pana ai nevoie de el.
- Se amesteca restul de zahar cu scortisoara macinata.
- Intr-o tigaie larga si mai adanca topesti untul si adaugi grisul.
- Se amesteca pana devine ca un nisip umed si il prajesti la foc mediu, pana ce grisul devine auriu-roz.
- Dureaza cam 20 de minute.
- Spre final, dai focul mai mic ca sa nu se arda grisul.
- Apoi adaugi 100 g nuca si mai prajesti 5 minute, in tigaia cu grisul torni laptele aromat si fierbinte, tot odata.
- Dupa care amesteci rapid pana se uniformizeaza amestecul, sa nu faca niciun cocolos.
- Se fierbe grisul amestecand rar, pana se absoarbe tot laptele si compozitia devine ca o mamaliga moale.
- Atunci adaugi zaharul aromat cu scortisoara.
- Omogenizezi si mai lasi la fiert, de data asta amestecand des pana compozitia devine usor nisipoasa si se desprinde de peretii vasului.
- Dupa se pune compozitia intr-o tava, in care ai asezat hartie de copt.
- Nivelezi compozitia cu fundul unui pahar, apoi presari restul de 50 g nuca si apesi usor, sa se lipeasca de halva.
- Lasi la racit.
- Pudrezi apoi cu zahar sau scortisoara macinata.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu