Ingrediente pentru clatite:
- 250 g faina
- 400 ml lapte
- 100 ml apa minerala
- 3 oua
- 1 lingura zahar
- sare
- unt pentru copt
- 500 g varza alba
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 200 g carne tocata
- 1 lingura faina alba
- 1 lingura zahar
- 50 ml lapte
- 125 ml apa
- sare
- piper
- chimen
- 150 g iaurt gras (sau smantana degresata)
- untura
- Topesti untura, adaugi carnea, apoi ceapa taiata, ardeiul cubulete si varza julien.
- Potrivesti gustul de sare si piper, respectiv zahar si adaugi si semintele de chimen.
- Calesti aproximativ 10 minute, amestecand continuu.
- Stingi cu apa calda si acoperi vasul, lasand circa 20 minute la foc domol.
- Dupa ce s-au intrepatruns legumele cu carnea, omogenizezi compozitia cu un sos bechamel (sos alb) obtinut din faina, lapte si iaurt, pana la obtinerea unei creme dense.
- Intre timp, pregatesti aluatul din faina, lapte, apa minerala, oua, zahar si, dupa gust, cu sare.
- Incingi untul sau margarina si pregatesti clatite mai consistente, pe care le prajesti pe ambele parti.
- Umpli clatitele, le rulezi si le servesti imediat.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu