Ingrediente:
- 300 g orez cu bob rotund
- 123 g stafide
- 50 ml rom
- 150 g unt
- 100 g zahar
- 4 oua
- 50 g alune
- 50 g miez de nuca
- 1 l lapte
- 1 varf cutit de sare
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 1 baton de scortisoara
- Torni laptele intr-o oala, pui sarea, doua linguri de unt, coaja rasa de lamaie, batonul de scortisoara si-l pui pe foc.
- Speli bine orezul, il scurgi si cand laptele da in fiert, il adaugi in lapte.
- Fierbi, la foc mic, pana cand orezul este fiert, scoti batonul de scortisoara si lasi sa se raceasca.
- Inmoi stafidele in rom si bati 50 g de unt cu zaharul si galbenusurile.
- Adaugi amestecul preparat in orezul rece.
- Adaugi fisticul si miezul de nuca taiate bucati si stafidele scurse de rom.
- La final, incorporezi albusurile batute spuma tare.
- Ungi si tapetezi o forma termorezistenta, torni amestecul de orez si pui deasupra untul ramas taiat bucatele.
- O introduci in cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.
- O lasi sa se raceasca in forma, o rastorni pe un platou si decorezi dupa preferinte.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu