Ingrediente aluat:
- 600 g faina
- 200 g unt
- 200 g zahar pudra
- 4 galbenusuri
- 4 linguri cu lapte rece
- sare
- 400 g mascarpone
- 5 linguri cu zahar pudra
- 300 ml frisca lichida
- 1 pliculet gelatina
- 2 pliculete cu zahar vanilat
- 100 g ciocolata
- 6 linguri cu frisca lichida
- 1 lingurita unt
- Se framanta ingredientele pentru aluat.
- Apoi il modelezi sub forma de sul, acopera-l cu folie alimentara si pune-l la congelator, pentru 60 de minute.
- Dupa ce a trecut o ora, taie-l in felii subtiri si modeleaza-le in forme de minitarta, atat pe fund, cat si pe peretii lor.
- Pune boabe de fasole in fiecare forma si da-le la cuptor, 10-15 minute, la foc potrivit spre mare.
- Bate bine frisca, adauga zaharul, gelatina inmuiata, vanilia, gelatina si mascarpone.
- Umpli minitartele cu crema de mascarpone, decoreaza cu fructe si da la rece.
- Pentru a obtine sosul, topeste ciocolata impreuna cu untul si frisca lichida.
- Dupa ce s-a racit, stropeste minitartele cu sos din belsug.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu