Ingrediente:
- 4 gutui
- 4 linguri orez
- 2 linguri zahar
- 1/2 pahar stafide
- 1/2 pahar miez de nuca
- 2 linguri ulei
- Se spala bine gutuile, le cureti de perisorul de deasupra, iar apoi le scoti samburii.
- Alegi si speli orezul dupa care il fierbi pe jumatate.
- Apoi stafidele le inmoi in apa fierbinte timp de 30 de minute, apoi le scoti si le lasi la scurs in strecuratoare, dupa care le stropesti cu cateva picaturi de esenta de rom.
- Toci miezul de nuca.
- Apoi amesteci orezul cu stafidele, miezul de nuca, zaharul si umpli gutuile.
- Se pun intr-o tava unsa cu ulei si le coci la foc potrivit.
- Se pot servi fierbinti, cu dulceata de visine sau reci, cu frisca.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu