Gris cu lapte

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 240-250 g gris
  • 180 g zahar
  • 3 mere
  • un varf de cutit sare
Mod de preparare:
  1. Puneti laptele la fiert si cand acesta incepe sa clocoteasca, turnati grisul "in ploaie", amestecand incontinuu cu o lingura de lemn.
  2. Adaugati zahar, dupa gust.
  3. Fierbeti 15 minute, amestecand incontinuu.
  4. Luati vasul de pe foc, acoperiti-l si lasati-l 5 minute.
  5. Rasturnati apoi grisul in farfuriile de servit.
  6. Radeti deasupra lui, pe razatoarea cu ochiuri mici, mere curatate de coaja.
  7. Puneti restul de zahar intr-o craticioara si caramelizati-l pana cand primeste culoarea galbui-roscata.
  8. Daca se inchide prea tare la culoare, devine amar.
  9. Turnati zaharul fierbinte peste mere si gris.
  10. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes