Gogosi umplute cu jeleu de prune

Ingrediente pentru aluat:
  • 200 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 3 oua
  • 20 g zahar
  • 250 ml lapte
  • unt pentru forme
Pentru jeleul de prune iti trebuie:
  • 300 g prune
  • 100 g zahar
  • scortisoara
  • 3 foi gelatina
  • 300 ml frisca
Preparare:
  1. Faina se amesteca cu praful de copt, cu ouale, zaharul si atat lapte cat sa nu iasa un aluat prea moale.
  2. Ungi cu unt 12 forme de budinca (din metal) sau forme de briose.
  3. Apoi imparti aluatul in formele unse, apoi le dai la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
  4. Prunele se curata de samburi si le fierbi cu putin zahar si scortisoara.
  5. Cand sunt fierte le pasezi.
  6. Pregatesti gelatina conform instructiunilor de pe plic.
  7.  Dupa-aia crema de prune o pui pe foc, adaugi gelatina si amesteci bine pana ce aceasta se dizolva complet. Bati frisca si o amesteci cu crema de prune, apoi o lasi deoparte 10-15 minute.
  8. Se taie gogosile (dupa ce s-au racit) in doua si le umpli cu crema de prune, apoi le acoperi cu capacelul si le ornezi cu frisca (inainte sa le servesti).
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes