Ingrediente pentru aluat:
- 200 g faina
- 1 lingurita praf de copt
- 3 oua
- 20 g zahar
- 250 ml lapte
- unt pentru forme
- 300 g prune
- 100 g zahar
- scortisoara
- 3 foi gelatina
- 300 ml frisca
- Faina se amesteca cu praful de copt, cu ouale, zaharul si atat lapte cat sa nu iasa un aluat prea moale.
- Ungi cu unt 12 forme de budinca (din metal) sau forme de briose.
- Apoi imparti aluatul in formele unse, apoi le dai la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.
- Prunele se curata de samburi si le fierbi cu putin zahar si scortisoara.
- Cand sunt fierte le pasezi.
- Pregatesti gelatina conform instructiunilor de pe plic.
- Dupa-aia crema de prune o pui pe foc, adaugi gelatina si amesteci bine pana ce aceasta se dizolva complet. Bati frisca si o amesteci cu crema de prune, apoi o lasi deoparte 10-15 minute.
- Se taie gogosile (dupa ce s-au racit) in doua si le umpli cu crema de prune, apoi le acoperi cu capacelul si le ornezi cu frisca (inainte sa le servesti).
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu