Ingrediente:
- 1 pachet de unt
- 250 g ciocolata neagra
- 10 linguri zahar brun
- 12 linguri faina
- 2 oua
- 1 fioala mica de esenta de vanilie
- 70 g migdale macinate
- 3 linguri de cafea
- 400 g frisca lichida
- 5 linguri zahar pudra
- fructe de sezon
- Se pune ciocolata la topit in cafea.
- Separat se, amesteca ouale cu zaharul brun si untul.
- Adauga ciocolata, migdalele, faina, praful de copt si vanilia lichida.
- Apoi modelezi discuri si coace-le intr-o tava tapetata.
- Se coace la foc iute, 8-10 minute.
- Se lasa sa se racoreasca, abia apoi scoate-le.
- Bate bine frisca, iar cand s-a legat, adauga zaharul pudra.
- Dupa aceea se monteaza turnuletele, alternand biscuitii cu straturi de frisca si capsune proaspete.
- Pentru decor, pune zaharul la caramelizat.
- Cand incepe sa se topeasca, toarna sucul de lamaie si amesteca.
- Cu ajutorul spatulei, ia din caramelul format si deseneaza pe fiecare turnulet orice model iti doresti.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu