Desert cu ciocolata neagra si frisca

Ingrediente:

  • 1 pachet de unt
  • 250 g ciocolata neagra
  • 10 linguri zahar brun
  • 12 linguri faina
  • 2 oua
  • 1 fioala mica de esenta de vanilie
  • 70 g migdale macinate
  • 3 linguri de cafea
  • 400 g frisca lichida
  • 5 linguri zahar pudra
  • fructe de sezon
Preparare:
  1. Se pune ciocolata la topit in cafea.
  2. Separat se, amesteca ouale cu zaharul brun si untul.
  3. Adauga ciocolata, migdalele, faina, praful de copt si vanilia lichida.
  4. Apoi modelezi discuri si coace-le intr-o tava tapetata.
  5. Se coace la foc iute, 8-10 minute.

  6. Se lasa  sa se racoreasca, abia apoi scoate-le.
  7. Bate bine frisca, iar cand s-a legat, adauga zaharul pudra.
  8. Dupa aceea se monteaza turnuletele, alternand biscuitii cu straturi de frisca si capsune proaspete.
  9. Pentru decor, pune zaharul la caramelizat.
  10. Cand incepe sa se topeasca, toarna sucul de lamaie si amesteca.
  11. Cu ajutorul spatulei, ia din caramelul format si deseneaza pe fiecare turnulet orice model iti doresti.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes