Bomboane glazurate

Iti trebuie:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 300 ml smantana dulce
  • 200 g nuca de cocos
Pentru glazura iti trebuie:
  • 100 g unt
  • nuca macinata
  • 300 g ciocolata cu lapte
Pregatesti asa:
  1. Asezi o cratita pe baie de aburi.
  2. Topesti untul, zaharul si smantana.
  3. Opresti focul si dupa ce se racoreste putin adaugi nuca de cocos.
  4. Aceasta compozitie o intinzi intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu.
  5. Presezi bine si acoperi cu folie de aluminiu.
  6. Lasi la rece cateva ore.
  7. Indepartezi folia si taie in patrate potrivit de mari.
  8. Daca se faramiteaza, modeleaza-le cu degetele sau cu lama unui cutit.
  9. Separat, pregateste glazura.
  10. Topeste untul la bain-marie impreuna cu ciocolata.
  11. Tapeteaza o tava cu hartie de copt si toarna o parte din glazura.
  12. Asaza patratelele de cocos si pune cate o lingurita cu glazura pe fiecare patratel.
  13. Lasa la congelator vreme de 15-20 de minute.
  14. Cu un cutit, indeparteaza surplusul de ciocolata.
  15. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu