Pentru aluatul de clatite iti trebuie:
- 600 ml lapte
- 250 ml apa minerala
- 3 linguri ulei
- 3 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- coaja rasa de lamaie
- coaja rasa de portocala
- faina
- ulei pentru copt
- 12 mere galbene
- 2 batoane scortisoara
- 250 ml apa
- 6 linguri zahar
- esenta de vanilie
- putin ghimbir ras
- Bati ouala cu un praf de sare, adaugi apa minerala si laptele, adaugi faina in ploaie si bati bine cu telul.
- Pui cele 2-3 linguri de ulei, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si de portocale si amesteci bine cu telul.
- Lasi aluatul la rece circa 20 de minute.
- In acest timp, speli si cureti merele de coaja, apoi le tai cuburi si le pui intr-o cratita.
- Ghimbirul, dupa ce l-ai spalat, il cureti de coaja.
- Dai pe razatoarea mica si il adaugi peste merele din cratita impreuna cu batoanele de scortisoara si cu doua linguri de zahar.
- Pui vasul la foc moderat si amesteci incontinuu pana cand se patrund.
- Cand devin moi, le dai deoparte si le pisezi cu telul.
- Fierbi apa cu restul de zahar pana se ingroasa siropul.
- lei de pe foc si adaugi esenta de vanilie.
- Imbraci o forma de cozonac cu foile de clatite, umpli cu amestecul de mere pasate si impaturesti cu marginile clatitelor.
- Dai la cuptor pana cand se rumeneste putin deasupra.
- Cu 10 minute inainte de a inchide focul, torni siropul in tava.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu