Tort de clatite cu mere

Pentru aluatul de clatite iti trebuie:
  • 600 ml lapte
  • 250 ml apa minerala
  • 3 linguri ulei
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • faina
  • ulei pentru copt
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 12 mere galbene
  • 2 batoane scortisoara
  • 250 ml apa
  • 6 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • putin ghimbir ras
Pregatesti asa:
  1. Bati ouala cu un praf de sare, adaugi apa minerala si laptele, adaugi faina in ploaie si bati bine cu telul.
  2. Pui cele 2-3 linguri de ulei, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si de portocale si amesteci bine cu telul.
  3. Lasi aluatul la rece circa 20 de minute.
  4. In acest timp, speli si cureti merele de coaja, apoi le tai cuburi si le pui intr-o cratita.
  5. Ghimbirul, dupa ce l-ai spalat, il cureti de coaja.
  6. Dai pe razatoarea mica si il adaugi peste merele din cratita impreuna cu batoanele de scortisoara si cu doua linguri de zahar.
  7. Pui vasul la foc moderat si amesteci incontinuu pana cand se patrund.
  8. Cand devin moi, le dai deoparte si le pisezi cu telul.
  9. Fierbi apa cu restul de zahar pana se ingroasa siropul.
  10. lei de pe foc si adaugi esenta de vanilie.
  11. Imbraci o forma de cozonac cu foile de clatite, umpli cu amestecul de mere pasate si impaturesti cu marginile clatitelor.
  12. Dai la cuptor pana cand se rumeneste putin deasupra.
  13. Cu 10 minute inainte de a inchide focul, torni siropul in tava.
  14. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu