skip to main |
skip to sidebar
Ciocolata cu menta
Iti trebuie:
- 500 g lapte praf
- 450 g zahar
- 200 g unt
- 2 linguri zeama de lamaie
- 100 g cacao
- 2 plicuri zahar vanilat
- 3 plicuri ceai de menta
- 200 ml apa
Pregatesti asa:
- Pui la fiert apa. Cand aceasta da in clocot adaugi si pliculetele de ceai de menta.
- Lasi cateva minute, iar ceaiul pe care il obtii il pui din nou la fiert impreuna cu zaharul, la foc mic.
- Amesteci pana cand obtii un sirop consistent.
- In acest sirop adaugi si zeama de lamaie.
- Daca siropul nu s-a ingrosat mai adaugi putin zahar.
- Cerni cacao impreuna cu laptele praf.
- lei vasul cu sirop de pe foc, pui 180 g unt si amesteci pana se topeste.
- Incorporezi cacaua, laptele praf si vanilia amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase.
- Tapetezi o tava cu folie de plastic, ungi cu untul ramas si pui compozitia.
- Nivelezi cu o spatula si dai la rece pana a doua zi.
- Pentru a portiona ciocolata, folosesti un cutit usor incalzit, trecut prin unt sau formele pentru fursecuri, daca ai turnat ciocolata in strat subtire.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu