Ciocolata cu menta

Iti trebuie:

  • 500 g lapte praf
  • 450 g zahar
  • 200 g unt
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 100 g cacao
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri ceai de menta
  • 200 ml apa
Pregatesti asa:
  1. Pui la fiert apa. Cand aceasta da in clocot adaugi si pliculetele de ceai de menta.
  2. Lasi cateva minute, iar ceaiul pe care il obtii il pui din nou la fiert impreuna cu zaharul, la foc mic.
  3. Amesteci pana cand obtii un sirop consistent.
  4. In acest sirop adaugi si zeama de lamaie.
  5. Daca siropul nu s-a ingrosat mai adaugi putin zahar.
  6. Cerni cacao impreuna cu laptele praf.
  7. lei vasul cu sirop de pe foc, pui 180 g unt si amesteci pana se topeste.
  8. Incorporezi cacaua, laptele praf si vanilia amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase.
  9. Tapetezi o tava cu folie de plastic, ungi cu untul ramas si pui compozitia.
  10. Nivelezi cu o spatula si dai la rece pana a doua zi.
  11. Pentru a portiona ciocolata, folosesti un cutit usor incalzit, trecut prin unt sau formele pentru fursecuri, daca ai turnat ciocolata in strat subtire.
  12. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes