skip to main |
skip to sidebar
Ciocolata de casa in foaie de napolitana
Iti trebuie:
- 1 kg zahar
- 1 pachet foi de napolitane
- 500 g lapte praf
- 1/2 pachet unt sau margarina
- 200 ml apa
- 2-3 linguri de cacao.
Pregatesti asa:
- Pui intr-un ceaun apa cu zaharul, amesteci pana se dizolva zaharul si dai focul la minim.
- Lasi sa clocoteasca cateva minute, sa se ingroase ca un sirop.
- Adaugi apoi untul, amesteci bine si opresti focul.
- Pui laptele praf si cacaua si bati bine cu telul, pentru a nu se forma cocoloase.
- Ciocolata fierbinte o pui intre foile de napolitana, presari si nuci, daca doresti, iar deasupra pui o greutate pentru a se presa bine si dai ciocolata la rece.
- Eu fac 2 ciocolate dintr-un pachet mic de foi de napolitana astfel: pachetul are 10 foi si pui 1/2 din compozitie intre 5 foi si obtin, astfel, o ciocolata.
- Repeti procedeul si cu celelalte 5 foi.
- Este foarte buna si rezulta aproape 2 kg de ciocolata.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu