Crema amaretto

Iti trebuie:

  • 4 oua
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 100 ml lichior Amaretto
  • 1 lingura cu gelatina praf
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cu esenta de migdale
  • 100 g migdale prajite si zdrobite.

Pregatesti asa: 
  1. Se dizolva gelatina in lichiorul rece , apoi compozitia se pune la foc foarte mic pana se dizolva bine gelatina.
  2. Se da deoparte.
  3. Ouale se amesteca intregi cu zaharul pudra si vasul se pune la bain-marie pana ce crema se ingroasa.
  4. Cand s-a racit se adauga in ea compozitia de gelatina si lichior calduta , frisca batuta spuma  si esenta de migdale.
  5. Se omogenizeaza bine si se da la rece in cupe pentru minim o ora.
  6. La servire se presara cu migdalele rumenite si zdrobite.
  7. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes