250 g fructe de padure (zmeura, afine, fragute) sau dulceata
Pregatesti asa:
Prajesti putin germenii de grau intr-o tigaie fara ulei.
Intr-un castron mare, amesteci faina, fulgii de ovaz, germenii de grau, zaharul si praful de copt. intr-un alt vas, mixezi laptele, 115 g iaurt si albusurile, apoi le torni peste amestecul cu faina si amesteci repede, pentru ca ingredientele uscate sa se umezeasca.
Ungi o tigaie antiaderenta, folosind un servetel imbibat in ulei.
O incingi si torni cate 2 linguri de compozitie pentru o clatita, uniformizand suprafata.
Cand se formeaza basicute, ridici clatita cu o spatula, iar daca este rumenita dedesubt, o intorci si o rumenesti si pe partea cealalta.
Daca iti ies groase, nu le rula.
Asezi clatitele pe farfurii incalzite si le servesti cu restul de iaurt si cu fructe de padure.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu