skip to main |
skip to sidebar
Clatite cu fructe de padure
Iti trebuie:
- 140 g faina integrala
- 20 g fulgi de ovaz
- 1 lingura germeni de grau
- 2 linguri zahar brun fin
- 2 lingurite praf de copt
- 225 ml lapte semidegresat
- 2 albusuri
- 2 linguri ulei
- 300 g iaurt semidegresat
- 250 g fructe de padure (zmeura, afine, fragute) sau dulceata
Pregatesti asa:
- Prajesti putin germenii de grau intr-o tigaie fara ulei.
- Intr-un castron mare, amesteci faina, fulgii de ovaz, germenii de grau, zaharul si praful de copt. intr-un alt vas, mixezi laptele, 115 g iaurt si albusurile, apoi le torni peste amestecul cu faina si amesteci repede, pentru ca ingredientele uscate sa se umezeasca.
- Ungi o tigaie antiaderenta, folosind un servetel imbibat in ulei.
- O incingi si torni cate 2 linguri de compozitie pentru o clatita, uniformizand suprafata.
- Cand se formeaza basicute, ridici clatita cu o spatula, iar daca este rumenita dedesubt, o intorci si o rumenesti si pe partea cealalta.
- Daca iti ies groase, nu le rula.
- Asezi clatitele pe farfurii incalzite si le servesti cu restul de iaurt si cu fructe de padure.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu