Crema de ciocolata

Iti trebuie:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 500 g branza de vaci cu smantana (mascarpone)
  • 2 portocale
  • putin zahar pudra
  • 50 ml lichior de portocale
  • 3 linguri dulceata de portocale
  • frunze de menta
Pregatesti asa: 
  1. Maruntesti ciocolata si o topesti la bain-marie (deasupra aburilor).
  2. Razi marunt coaja portocalelor, storci si strecori zeama acestora.
  3. Faci o crema din branza, sucul si coaja citricelor, lichiorul si dulceata de portocale.
  4. Gusti si, daca este cazul, indulcesti cu zahar praf .
  5. Iei 1/3 din masa si o pui la rece.
  6. Peste restul, torni ciocolata topita si amesteci pana devine o spuma consistenta.
  7. Lasi la frigider.
  8. Servesti in cupe sau compotiere, cu felii de portocale, fursecuri, napolitane.
  9. Decorezi dupa bunul plac.
  10. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes