- 2 oua
- 200 ml lapte
- 250 g faina
- 1 praf de sare
- 150 ml apa minerala
- 1 esenta de vanilie
- 1 lingura ulei
- 1/2 kg branza de vaci
- 2 oua intregi
- 2 pliculete zahar vanilat
- 1 esenta de rom
- 100 g stafide
- 1 lingurita scortisoara
- 3 linguri zahar
- 300 g smantana
- 2 galbenusuri
- 1 varf cutit de sare
- 1 pliculet zahar vanilat
- 2 linguri zahar
- Bati ouale cu sare, adaugi laptele, esenta de vanilie, faina pana la omogenizare, dupa care pui apa minerala si o lingura de ulei, amestecand cu polonicul de jos in sus.
- Coci clatitele.
- Pentru umplutura, pui branza intr-un castron, adaugi doua oua intregi, zaharul vanilat, esenta de rom, stafidele inmuiate in prealabil si scruse, scortisoara, zaharul si omogenizezi bine.
- Pentru sos, freci galbenusurile cu un praf de sare, adaugi smantana, zaharul vanilat, zaharul si amesteci bine pana se dizolva zaharul.
- Umpli fiecare clatita cu cate o lingura de branza si rulezi.
- Le asezi intr-o tava unsa cu unt.
- Torni deasupra sosul de smantana si le introduci la cuptor pentru 20 de minute.
- Le scoti, le presari cu nuca macinata si le mai lasi la copt inca 5 minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu