Clatite umplute cu branza la cuptor

Pentru aluatul de clatite iti trebuie:
  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 150 ml apa minerala
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 lingura ulei
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 1/2 kg branza de vaci
  • 2 oua intregi
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 esenta de rom
  • 100 g stafide
  • 1 lingurita scortisoara
  • 3 linguri zahar
Pentru sos iti trebuie:
  • 300 g smantana
  • 2 galbenusuri
  • 1 varf cutit de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 2 linguri zahar
Pregatesti asa:
  1. Bati ouale cu sare, adaugi laptele, esenta de vanilie, faina pana la omogenizare, dupa care pui apa minerala si o lingura de ulei, amestecand cu polonicul de jos in sus.
  2. Coci clatitele.
  3. Pentru umplutura, pui branza intr-un castron, adaugi doua oua intregi, zaharul vanilat, esenta de rom, stafidele inmuiate in prealabil si scruse, scortisoara, zaharul si omogenizezi bine.
  4. Pentru sos, freci galbenusurile cu un praf de sare, adaugi smantana, zaharul vanilat, zaharul si amesteci bine pana se dizolva zaharul.
  5. Umpli fiecare clatita cu cate o lingura de branza si rulezi.
  6. Le asezi intr-o tava unsa cu unt.
  7. Torni deasupra sosul de smantana si le introduci la cuptor pentru 20 de minute.
  8. Le scoti, le presari cu nuca macinata si le mai lasi la copt inca 5 minute.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes