Clatite cu nuci si caramel

Pentru aluatul de clatite iti trebuie:

  • 2 oua
  • 1 cana faina
  • 450 ml apa minerala sau sifon
  • 1 praf de sare
  • 5 ml ulei
Pentru umplutura iti trebuie:
  • 200 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 100 g nuci
Pentru sosul caramel iti trebuie:
  • 200 g zahar
  • 2 linguri miere
  • 2 portocale
Pregatesti asa:
  1. Intr-un bol inalt, mixezi ouale impreuna cu sarea si 2-3 linauri de faina, apoi adaugi apa minerala alternand cu faina, amestecand in continuare.
  2. Inainte de a coace fiecare clatita, ungi tigaia folosind un servet imbibat in ulei si o incingi.
  3. Torni compozitia si coci pe rand 10 clatite, la foc iute, intorcandu-le pe ambele parti.
  4. Pentru umplutura, freci spuma untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugi miezul de nuca taiat mare, cu un cutit.
  5. Cu aceasta compozitie umpli clatitele si le impaturesti in patru.
  6. Pentru decor, cureti coaja de portocala, ii indepartezi partea alba si tai fideluta coaja portocalie.
  7. Pentru sos, caramelizezi zaharul pana devine brun deschis, adaugi mierea si zeama a doua portocale si le lasi sa fiarba aproximativ un minut, dupa care pui jumatate din fasiile de portocala.
  8. In sosul obtinut, inmoi fiecare clatita timp de cel mult un minut, pana se topeste untul.
  9. Scoti clatitele pe un platou si le stropesti cu sosul.
  10. Ornezi cu coaja de portocala ramasa.
  11. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes