Pentru aluatul de clatite iti trebuie:
- 2 oua
- 1 cana faina
- 450 ml apa minerala sau sifon
- 1 praf de sare
- 5 ml ulei
- 200 g unt
- 200 g zahar pudra
- 100 g nuci
- 200 g zahar
- 2 linguri miere
- 2 portocale
- Intr-un bol inalt, mixezi ouale impreuna cu sarea si 2-3 linauri de faina, apoi adaugi apa minerala alternand cu faina, amestecand in continuare.
- Inainte de a coace fiecare clatita, ungi tigaia folosind un servet imbibat in ulei si o incingi.
- Torni compozitia si coci pe rand 10 clatite, la foc iute, intorcandu-le pe ambele parti.
- Pentru umplutura, freci spuma untul moale cu zaharul pudra, apoi adaugi miezul de nuca taiat mare, cu un cutit.
- Cu aceasta compozitie umpli clatitele si le impaturesti in patru.
- Pentru decor, cureti coaja de portocala, ii indepartezi partea alba si tai fideluta coaja portocalie.
- Pentru sos, caramelizezi zaharul pana devine brun deschis, adaugi mierea si zeama a doua portocale si le lasi sa fiarba aproximativ un minut, dupa care pui jumatate din fasiile de portocala.
- In sosul obtinut, inmoi fiecare clatita timp de cel mult un minut, pana se topeste untul.
- Scoti clatitele pe un platou si le stropesti cu sosul.
- Ornezi cu coaja de portocala ramasa.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu