Iti trebuie:
- 250 ml lapte
- 150 g faina
- 4 oua
- coaja si zeama de la 1 lamaie
- 130 g zahar pudra
- 50 g nuci
- 500 g branza proaspata
- 50 g unt
- 2 linguri zahar tos
- Amesteci laptele rece cu faina si ouale.
- Omogenizezi aluatul si il lasi deoparte timp de 20 de minute.
- Incingi cuptorul.
- Amesteci zeama de lamaie cu 50 g zahar pudra si cu nucile taiate marunt.
- Pui toate ingredientele pe foc si amesteci bine pana se topeste tot zaharul.
- Amesteci branza proaspata cu 80 g zahar pudra si cu coaja de lamaie.
- Intr-o tigaie, pui putin unt la incins si prajesti clatitele, una cate una.
- Umpli clatitele cu compozitia de branza si le tai in bucati de 4-5 cm.
- Ungi o tava cu putin unt si pui clatitele taiate, in pozitie verticala.
- Deasupra torni sirop de lamaie amestecat cu nuca.
- Pui tava in cuptorul incins pentru 5-6 minute.
- Scoti clatitele si le presari cu zahar tos.
Pregatire: 45 minute
0 Comments:
Trimiteți un comentariu