Clatite cu portocala

Iti trebuie:

  • 12 clatite subtiri
  • 100 g unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 6 portocale
  • 1/2 lamaie
  • 100 ml lichior de portocale
  • 100 ml cognac
Pregatesti asa:
  1. Radeti doua portocale (sau scoateti filamente de coaja cu instrumentul special), apoi stoarceti-le.
  2. Stoarceti si jumatatea de lamaie.
  3. Taiati cojile ramase in patratele de 3-4 cm.
  4. Topiti untul intr-o tigaie larga si adaugati zaharul si coaja de portocala.
  5. Tineti tigaia la foc potrivit pana ce zaharul incepe sa se caramelizeze.
  6. Este momentul in care trebuie sa scoateti bucatile mari de coaja de citrice.
  7. Adaugati sucul de portocala si cel de lamaie si fierbeti pana ce zaharul se dizolva.
  8. Adaugati lichiorul de portocale si flambati 30 de secunde.
  9. Glazurati pe ambele fete, una cate una clatitele, racite in prealabil, in sosul astfel obtinut.
  10. Daca e cazul, mai puneti tigaia pe foc foarte mic.
  11. Impaturiti fiecare clatita in trei, asezandu-le cate 3 - 4 pe un platou incalzit in prealabil in cuptor.
  12. Puneti tigaia pe foc mediu, puneti in ea cate 3 - 4 clatite, pudrati-le cu zahar si adaugati cognac cu lingura.
  13. Flambati-le.
  14. Atentie la flacara!
  15. Serviti cate 3 clatite la portie, stropite cu sos din filamente de portocala.
  16. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes