Iti trebuie:
- 12 clatite subtiri
- 100 g unt
- 4 linguri zahar pudra
- 6 portocale
- 1/2 lamaie
- 100 ml lichior de portocale
- 100 ml cognac
- Radeti doua portocale (sau scoateti filamente de coaja cu instrumentul special), apoi stoarceti-le.
- Stoarceti si jumatatea de lamaie.
- Taiati cojile ramase in patratele de 3-4 cm.
- Topiti untul intr-o tigaie larga si adaugati zaharul si coaja de portocala.
- Tineti tigaia la foc potrivit pana ce zaharul incepe sa se caramelizeze.
- Este momentul in care trebuie sa scoateti bucatile mari de coaja de citrice.
- Adaugati sucul de portocala si cel de lamaie si fierbeti pana ce zaharul se dizolva.
- Adaugati lichiorul de portocale si flambati 30 de secunde.
- Glazurati pe ambele fete, una cate una clatitele, racite in prealabil, in sosul astfel obtinut.
- Daca e cazul, mai puneti tigaia pe foc foarte mic.
- Impaturiti fiecare clatita in trei, asezandu-le cate 3 - 4 pe un platou incalzit in prealabil in cuptor.
- Puneti tigaia pe foc mediu, puneti in ea cate 3 - 4 clatite, pudrati-le cu zahar si adaugati cognac cu lingura.
- Flambati-le.
- Atentie la flacara!
- Serviti cate 3 clatite la portie, stropite cu sos din filamente de portocala.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu