Clatite umplute cu crema de alune

Iti trebuie:

  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 6-7 linguri faina
  • 50 ml ulei pentru uns tigaia
Pentru crema iti trebuie:
  • 6 galbenusuri proaspete
  • 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 125 g alune decojite sau miez de nuci
  • 200 g unt sau margarina tartinabila
  • 1/2 fiola esenta de vanilie.
Pregatesti asa:
  1. Bati ouale cu sarea, apoi incorporezi treptat faina si laptele rece.
  2. Omogenizezi aluatul si il lasi sa se odihneasca 20 de minute.
  3. Ungi tigaia folosind un servetel inmuiat in ulei.
  4. In tigaia incinsa, torni aluat si formezi o pelicula uniforma, aplecand cu repeziciune in toate partile.
  5. Coci clatitele pe ambele parti si le scoti pe o farfurie.
  6. Inainte de fiecare clatita, ungi tigaia incinsa si omogenizezi aluatul.
  7. Prajesti putin alunele in cuptor, iar cand s-au racit, le macini sau le tai cu un cutit bine ascutit.
  8. Mixezi galbenusurile cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
  9. In untul frecat spuma, incorporezi pasta cu galbenusuri si alunele macinate.
  10. Umpli clatitele cu crema de alune si le servesti imediat.
  11. Sunt un deliciu.
  12. Foloseste aceasta crema si la umplerea torturilor.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes