Iti trebuie:
- 6 galbenusuri proaspete
- 250 g zahar pudra cu aroma de vanilie
- 125 g alune decojite sau miez de nuci
- 200 g unt sau margarina tartinabila
- 1/2 fiola esenta de vanilie.
- Bati ouale cu sarea, apoi incorporezi treptat faina si laptele rece.
- Omogenizezi aluatul si il lasi sa se odihneasca 20 de minute.
- Ungi tigaia folosind un servetel inmuiat in ulei.
- In tigaia incinsa, torni aluat si formezi o pelicula uniforma, aplecand cu repeziciune in toate partile.
- Coci clatitele pe ambele parti si le scoti pe o farfurie.
- Inainte de fiecare clatita, ungi tigaia incinsa si omogenizezi aluatul.
- Prajesti putin alunele in cuptor, iar cand s-au racit, le macini sau le tai cu un cutit bine ascutit.
- Mixezi galbenusurile cu zaharul pudra si esenta de vanilie.
- In untul frecat spuma, incorporezi pasta cu galbenusuri si alunele macinate.
- Umpli clatitele cu crema de alune si le servesti imediat.
- Sunt un deliciu.
- Foloseste aceasta crema si la umplerea torturilor.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu