Sufleu de prune

Iti trebuie:



  • 1/2 kg prune
  • 1 fiola esenta rom
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri miere
  • 2 linguri faina
  • 50 g unt
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Speli bine prunele, apoi le oparesti 5 minute,  le decojesti, le cureti de samburi si le pasezi bine.
  2. Fierbi apoi laptele cu mierea si  putina  sare.
  3. Desfaci faina in putina apa, rece, o adaugi in lapte si lasi compozitia pe foc 3-4 minute pana se ingroasa, apoi o dai deoparte.
  4. O amesteci apoi cu untul, piureul de prune si esenta de rom.
  5. Torni compozitia intr-o cratita unsa cu unt si o coci 30 de minute, la foc potrivit.
  6. Sufleul e mult mai bun rece, dupa ce l-ai tinut cateva ore la frigider.
Portii:1-2 
Pregatire: 15 minute
Coacere: 30 minute

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes