Clatite umplute cu branza si stafide

Iti trebuie:

  • 10 clatite
  • 250 g branza de vaci
  • 4 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 g smantana dulce
  • 225 g zahar
  • stafide
  • unt pentru uns.
Pregatesti asa:
  1. Branza de vaci o mixezi cu un ou intreg, un plic de vanilie si 50 g de zahar.
  2. Dupa ce s-a omogenizat, adaugi stafidele.
  3. Umple clatitele cu crema pregatita, pliezi marginile ca sa nu iasa crema.
  4. Ungi un vas termorezistent cu unt.
  5. Asezi clatitele in tava si prepari sosul de vanilie.
  6. Separi cele trei oua ramase.
  7. Galbenusurile le mixezi cu un plic de vanilie si 80 g de zahar.
  8. Adaugi smantana si omogenizi.
  9. Peste clatite, pui bucatele de unt, iar apoi torni sosul.
  10. Dai la cuptor zece minute.
  11. Intre timp, bati albusurile spuma cu un praf de sare.
  12. Adaugi 120 g de zahar si mixezi pana devine lucioasa si zaharul s-a topit.
  13. Scoti tava din cuptor si montezi bezeaua.
  14. Dai la cuptor 10-20 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos bezeaua.
  15. Lasi sa se raceasca inainte de a servi.
  16. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes