skip to main |
skip to sidebar
Clatite umplute cu branza si stafide
Iti trebuie:
- 10 clatite
- 250 g branza de vaci
- 4 oua
- 2 plicuri zahar vanilat
- 200 g smantana dulce
- 225 g zahar
- stafide
- unt pentru uns.
Pregatesti asa:
- Branza de vaci o mixezi cu un ou intreg, un plic de vanilie si 50 g de zahar.
- Dupa ce s-a omogenizat, adaugi stafidele.
- Umple clatitele cu crema pregatita, pliezi marginile ca sa nu iasa crema.
- Ungi un vas termorezistent cu unt.
- Asezi clatitele in tava si prepari sosul de vanilie.
- Separi cele trei oua ramase.
- Galbenusurile le mixezi cu un plic de vanilie si 80 g de zahar.
- Adaugi smantana si omogenizi.
- Peste clatite, pui bucatele de unt, iar apoi torni sosul.
- Dai la cuptor zece minute.
- Intre timp, bati albusurile spuma cu un praf de sare.
- Adaugi 120 g de zahar si mixezi pana devine lucioasa si zaharul s-a topit.
- Scoti tava din cuptor si montezi bezeaua.
- Dai la cuptor 10-20 de minute, la foc mic, pana se rumeneste frumos bezeaua.
- Lasi sa se raceasca inainte de a servi.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu