Clatite cu ciuperci

Iti trebuie:
Pentru aluat:

  • 7 linguri cu faina
  • 1 ou
  • 250 ml lapte
  • ulei
  • sare
Pentru umplutura:
  • 500 g ciuperci
  • 100 g cascaval
  • 3 cepe potrivite
  • 1 ardei rosu
  • 1 morcov
  • 1 legatura de marar
Pentru sos:
  • 3 linguri cu faina
  • 600 ml lapte
  • 3 linguri cu ulei
  • sare
Pregatesti asa:
  1. Din faina, ou, lapte si un praf de sare pregateste un aluat mai moale.
  2. Toarna cate un polonic in tigaia incinsa si unsa cu ulei. Rumeneste clatitele pe ambele parti. Separat, taie ciupercile marunt si caleste-le in ulei. Adauga morcovul ras, ardeiul si ceapa tocata.
  3. Aromatizeaza la final cu verdeata si rade cascaval. Cu acest amestec umple foile de clatite.
  4. Asaza-le intr-un vas si pastreaza-le la rece. Amesteca bine cu telul faina cu uleiul.
  5. Toarna treptat laptele si lasa pe foc pana se leaga sosul. Serveste clatitele cu sos din belsug.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes