Iti trebuie:
Pentru aluat:
- 500 g ciuperci
- 100 g cascaval
- 3 cepe potrivite
- 1 ardei rosu
- 1 morcov
- 1 legatura de marar
- 3 linguri cu faina
- 600 ml lapte
- 3 linguri cu ulei
- sare
- Din faina, ou, lapte si un praf de sare pregateste un aluat mai moale.
- Toarna cate un polonic in tigaia incinsa si unsa cu ulei. Rumeneste clatitele pe ambele parti. Separat, taie ciupercile marunt si caleste-le in ulei. Adauga morcovul ras, ardeiul si ceapa tocata.
- Aromatizeaza la final cu verdeata si rade cascaval. Cu acest amestec umple foile de clatite.
- Asaza-le intr-un vas si pastreaza-le la rece. Amesteca bine cu telul faina cu uleiul.
- Toarna treptat laptele si lasa pe foc pana se leaga sosul. Serveste clatitele cu sos din belsug.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu