Ingrediente pentru 2 persoane:
- Intr-o craticioara se pun 3 linguri de zahar si se picura putina apa, apoi se pune pe foc foarte mic si se obtine un caramel deschis la culoare(daca se arde capata un gust amarui neplacut).
- Se tapeteaza peretii vasului cu caramel, apoi se pun merele taiate bucatele subtiri (pot fi si curatate de coaja) si se da vasul la cuptor pe gratarul din mijloc pana se inmoaie merele.
- Separat se face compozitia pentru crema: se amesteca ouale, fara sa se bata decat foarte putin(cat sa se omogenizeze albusurile cu galbenusurile), cu restul de zahar , laptele rece si esenta de vanilie.
- Se toarna compozitia de ou peste mere si se da la cuptor pana ce se incheaga. Cand e gata se lasa la racit si se rastoarna pe un platou(astfel merele vor ajunge deasupra).
- Se poate orna sau nu cu frisca. Se serveste de la frigider.Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu