Pentru aluatul de clatite iti trebuie:
- 250 g unt
- 250 ml lapte
- 200 g faina
- 2 oua
- 1/2 baton de vanilie
- 3 linguri zahar
- 100 g ciocolata neagra
- 2 linguri zahar pudra.
- Se mixeaza ouale, faina, laptele, apa minerala si un praf de sare pana se omogenizeaza complet.
- La sfarsit, se adauga uleiul si se mai mixeaza putin pentru a se amesteca bine cu restul ingredientelor.
- Din compozitia preparata se coc clatitele, una cate una, intr-o tigaie de teflon.
- Se unge tigaia cu putin ulei numai la prima clatita, pentru restul este suficient uleiul din compozitie.
- Se pune la fiert laptele cu vanilia.
- Cand clocoteste, se adauga treptat ouale batute cu zaharul si faina diluata cu lapte rece si se fierb impreuna, amestecand mereu, pana se ingroasa si se lasa la racit.
- Dupa ce se racoreste, se amesteca cu untul batut spuma pana se omogenizeaza perfect.
- Se umplu clatitele cu crema de vanilie, se adauga bucatele de ciocolata, se ruleaza si se pun intr-o tava.
- Se servesc pudrate cu zahar.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu