skip to main |
skip to sidebar
Crema cu fructe la pahar
Iti trebuie:
- 1 plic praf pentru budinca de vanilie
- 500 ml lapte
- 3 linguri zahar
- 200 ml frisca lichida
- 1 plic zahar vanilinat
- 300 g capsune sau fructe proaspete, de sezon
- 150 g alune fara sare, neprajite
- 50 g ciocolata de menaj sau 2 linguri fulgi de ciocolata
Pregatesti asa:
- Prepari budinca de vanilie urmand instructiunile de pe plic si folosind praful, zaharul si laptele, in prealabil fiert si racit.
- In timp ce se mai raceste budinca, prajesti putin alunele, fie in cuptor, fie intr-o tigaie fara ulei. Maruntesti alunele in robotul de bucatarie sau cu un cutit.
- Mixezi cu viteza mare frisca racita cel putin 3 ore, in frigider, impreuna cu zaharul vanilinat.
- Speli fructele, apoi le cureti de codite. Alegi pentru decor cateva fructe.
- Umezesti paharele cu apa rece si torni cate putina budinca de vanilie calduta. Cand s-a racit complet, asezi deasupra un strat de capsune.
- Decorezi cu frisca, folosind spritul. Deasupra presari alunele, razi fin ciocolata si asezi fructele pastrate.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu