skip to main |
skip to sidebar
Desert cu ciocolata
Iti trebuie:
- 100 g unt
- 100 g ciocolata menaj
- 300 ml lapte
- 350 g zahar tos
- 50 g stafide
- 1/2 sticluta esenta de rom
- 50 ml sirop de cirese
Pregatesti asa:
- Intr-un castronel, pui stafidele curatate peste care torni esenta de rom.
- Lasi sa se odihneasca timp de 1 ora.
- Intre timp, pui laptele si zaharul intr-o cratita pe foc, pana ce zaharul s-a dizolvat.
- Torni siropul de cirese si jumatate din cantitatea de unt si lasi sa clocoteasca amestecand tot timpul.
- Lasi apoi sa fiarba timp de 40 de minute la foc mic, pana se ingroasa si capata o culoare aramie.
- Incerci daca e gata amestecul, picurand un strop pe o farfurie rece, acesta intarindu-se.
- Pentru a impiedica zaharisirea, stergi din cand in cand peretii cratitei cu apa (cu o carpa inmuiata), scurgi stafidele de rom, iar cratita o pui intr-un lighean cu apa rece pentru a opri fierberea.
- Adaugi stafidele, untul ramas si ciocolata topita si bati compozitia pana se ingroasa si devine cremoasa.
- Torni apoi compozitia intr-o forma patrata, nu prea lata, cu latura de 18 cm, unsa cu unt.
- Nivelezi suprafata si lasi sa stea la rece.
- Dupa racire, tai patratele uniform, obtinand caramele.
- Le tii la frigider sau intr-un loc racoros si uscat.
- Le poti pastra timp de 2 saptamani.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu