Budinca de ciuperci cu piure

Iti trebuie: 

  • 1 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 6 oua
  • 50 g unt
  • 5 linguri cu faina
  • 150 g smantana
  • 3 cutii cu ciuperci taiate
  • 1 lingura cu pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 legatura de marar
  • 2 catei de usturoi
  • ulei.

Pregatesti asa:
  1. Cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
  2. Se pun la fiert.
  3. Ciupercile se scurg de apa din conserva si se pun la calit impreuna cu ceapa si usturoiul tocate marunt in putin ulei.
  4. Cand sunt gata se dau deoparte si deasupra lor se pune mararul tocat si se presara cu sare si piper.
  5. Cand cartofii s-au fiert, se prepara din ei un piure cu unt si sare si se amesteca cu 4 oua si 4 linguri cu faina. 
  6. Se amesteca  piureul  foarte bine.
  7. Intr-o tava unsa cu putin ulei si tapetata cu faina ramasa se pune un strat uniform de piure, peste care se adauga ciupercile, iar apoi inca un strat de piure.
  8. Pentru a obtine o crusta lucioasa si aspectuoasa , amestecam foarte  bine 2 oua cu smantana si cu pasta de tomate si se intinde frumos aceasta crema peste budinca.
  9. Se da la cuptorul incins,dar nu la foc mare, pana se incheaga si se rumeneste frumos crusta.
  10. Preparatul se serveste cald cu o salata sau muraturi alaturi.
  11. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes