Sufleu de conopida

Iti trebuie:

  • 1,5 kg conopida
  • 5 oua
  • 200 g cascaval ras
  • 100 g unt
  • 2-3 linguri faina
  • 500 ml lapte
  • o ceapa
  • sare
  • piper
  • o lingura unt
  • pesmet
Pregatesti asa:
  1. Conopida, desfacuta in buchetele, se spala in apa cu otet, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare, timp de 15 minute, la foc mic.
  2. Se scurge si se zdrobeste bine cu furculita.
  3. Ceapa tocata se inabusa in putin unt, se adauga conopida si se mai caleste putin.
  4. Amestecul se lasa sa se racoreasca, se adauga galbenusurile, pe rand, apoi cascavalul ras.
  5. Din unt, faina si lapte se prepara un sos alb, mai consistent, in care se incorporeaza amestecul anterior; se potriveste de sare si piper.
  6. La sfirsit se adauga albusurile batute spuma tare, amestecind usor.
  7. Compozitia se toarna intr-un vas de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet.
  8. Se coace in cuptorul incins in prealabil, timp de 10 - 12 minute, la foc iute, apoi inca 15-20 minute, la foc mic.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes