Iti trebuie:
- 1,5 kg conopida
- 5 oua
- 200 g cascaval ras
- 100 g unt
- 2-3 linguri faina
- 500 ml lapte
- o ceapa
- sare
- piper
- o lingura unt
- pesmet
- Conopida, desfacuta in buchetele, se spala in apa cu otet, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare, timp de 15 minute, la foc mic.
- Se scurge si se zdrobeste bine cu furculita.
- Ceapa tocata se inabusa in putin unt, se adauga conopida si se mai caleste putin.
- Amestecul se lasa sa se racoreasca, se adauga galbenusurile, pe rand, apoi cascavalul ras.
- Din unt, faina si lapte se prepara un sos alb, mai consistent, in care se incorporeaza amestecul anterior; se potriveste de sare si piper.
- La sfirsit se adauga albusurile batute spuma tare, amestecind usor.
- Compozitia se toarna intr-un vas de yena uns cu unt si tapetat cu pesmet.
- Se coace in cuptorul incins in prealabil, timp de 10 - 12 minute, la foc iute, apoi inca 15-20 minute, la foc mic.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu