skip to main |
skip to sidebar
Budinca de spanac si branza
Iti trebuie:
- 1 kg spanac
- 6 oua
- 2 cepe
- 4 felii de paine
- 150 ml lapte
- 250 g smantana dulce
- 250 g branza de vaci
Pentru sos iti trebuie:
- 60 g unt
- 60 g faina
- 300 ml lapte
- sare
- piper
- marar verde tocat marunt
Pregatesti asa:
- Iei fiecare frunza de spanac, o speli bine in mai multe randuri de apa si il pui la oparit in apa clocotita cu un praf de sare.
- Dupa ce a fiert spanacul, il storci bine si il toci marunt.
- Topesti untul, adaugi faina, amestecand energic.
- Subtiezi totul cu lapte si lasi pe foc pana se leaga bine sosul avand grija sa amesteci energic penru a nu se forma cocoloase.
- Dupa ce s-a racorit, incorporezi smantana, branza, galbenusurile, putin marar, spanacul tocat si albusurile batute spuma cu un praf de sare.
- Amestecul astfel obtinut, il rastorni intr-o forma termorezistenta unsa cu unt si tapetata cu pesmet.
- Lasi la cuptor, la foc moderat 40 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu