Curcan ardelenesc

Iti trebuie:

  • 1 curcan
  • 150 g untura
  • 300 g varza
  • piper
  • boia
  • sare.
Pregatesti asa:
  1. Cureti curcanul, il speli, il zvanti cu ajutorul unui servet si il dai cu un praf de sare, piper si boia.
  2. Ung| cu untura curcanul si il invelesti in foi de varza acra.
  3. Apoi il pui in tava cu restul de untura incinsa si-l dai la cuptor.
  4. Il lasi timp de 2 - 2,5 ore, intai la foc domol, spre sfarsit la foc iute, intorcandu-l din cand in cand si stropindu-l cu untura din tava.
  5. Indepartezi foile de varza si lasi carnea sa se rumeneasca timp de 15 minute, apoi servesti curcanul cald sau rece cu diferite garnituri.
  6. Pofta buna!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes