Coroana de miel umpluta

Iti trebuie:

  • 10 cotlete de miel netaiate, bucata intreaga
  • 250 g cuscus
  • 1,5 l apa clocotita
  • 1 morcov
  • 1 legatura menta verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 4 linguri ulei cu masline
  • 10 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper.
Pregatesti asa:
  1. Puneti cus-cus-ul intr-un castron si opariti-l cu apa sarata si piperata.
  2. Acoperiti-l si lasati-l in repaus, sa se umfle.
  3. Caliti in ulei ceapa, morcovul si ardeiul, taiate marunt.
  4. Condimentati legumele calite si apoi puneti-le peste cus-cus, dupa ce acesta a absorbit toata apa.
  5. Adaugati menta verde tocata marunt, amestecati ingredientele si mai condimentati daca este necesar.
  6. Dezgoliti oasele cotletelor, pe o lungime de 3 - 5cm.
  7. Arcuiti carnea, in asa fel incat sa se formeze o coroana.
  8. Puteti chiar s-o legati cu ata alimentara.
  9. Puneti coroana intr-o tava, cu putin ulei si 200 ml vin.
  10. Umpleti coroana cu cus-cus.
  11. Asezati usturoiul curatat in tava.
  12. Puneti tava la cuptor pentru cel putin 60 de minute, pana cand coroana este rumenita uniform.
  13. Pentru servire, asezati coroana pe un platou, eliminati sfoara si ornati cu frunze verzi de menta.
  14. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes