skip to main |
skip to sidebar
Coroana de miel umpluta
Iti trebuie:
- 10 cotlete de miel netaiate, bucata intreaga
- 250 g cuscus
- 1,5 l apa clocotita
- 1 morcov
- 1 legatura menta verde
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 4 linguri ulei cu masline
- 10 catei de usturoi
- 200 ml vin alb
- sare
- piper.
Pregatesti asa:
- Puneti cus-cus-ul intr-un castron si opariti-l cu apa sarata si piperata.
- Acoperiti-l si lasati-l in repaus, sa se umfle.
- Caliti in ulei ceapa, morcovul si ardeiul, taiate marunt.
- Condimentati legumele calite si apoi puneti-le peste cus-cus, dupa ce acesta a absorbit toata apa.
- Adaugati menta verde tocata marunt, amestecati ingredientele si mai condimentati daca este necesar.
- Dezgoliti oasele cotletelor, pe o lungime de 3 - 5cm.
- Arcuiti carnea, in asa fel incat sa se formeze o coroana.
- Puteti chiar s-o legati cu ata alimentara.
- Puneti coroana intr-o tava, cu putin ulei si 200 ml vin.
- Umpleti coroana cu cus-cus.
- Asezati usturoiul curatat in tava.
- Puneti tava la cuptor pentru cel putin 60 de minute, pana cand coroana este rumenita uniform.
- Pentru servire, asezati coroana pe un platou, eliminati sfoara si ornati cu frunze verzi de menta.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu