skip to main |
skip to sidebar
Sufleu de mazare
Iti trebuie:
- 600 g mazare verde
- 100 g unt
- 100 g faina
- 499-500 ml lapte
- 175 g cascaval ras
- 4 oua
- sare
- o lingura marar
- o lingurita de zahar
- o lingura pesmet
Pregatesti asa:
- Mazarea se curata si se fierbe in apa clocotita cu sare, apoi se scurge bine si se inabusa cu o lingura de unt pana scade zeama.
- Intre timp se presara cu mararul fin tocat si cu o lingurita de zahar.
- Separat, se prepara un sos alb din restul de unt amestecat cu faina si stins cu lapte.
- Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa sa se raceasca si se incorporeaza 1/3 din cascavalul ras, 2/3 din mazare, si galbenusurile, pe rand.
- Compozitia se potriveste de sare, apoi se adauga albusurile batute spuma,
- Intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet se asaza restul de mazare, se presara cu 1/3 din cascavalul ras, peste care se toarna compozitia.
- Deasupra se presara restul de cascaval ras si se pun cateva bucatele de unt proaspat.
- Forma se introduce in cuptorul incins, sa se coaca, circa 45 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu