skip to main |
skip to sidebar
Cotlete cu sos mentolat
Iti trebuie:
- 4 cotlete de miel (berbecut)
- 2 catei de usturoi
- 1 lamaie
- 3 linguri cu ulei de masline
- 2 lingurite cu zahar brun
- 1 lingura cu otet
- 1 cana cu apa fierbinte
- 1 legatura de menta verde
- sare, piper.
Pregatesti asa:
- Intr-un castron, amesteca usturoiul pisat, zeama de lamaie si uleiul de masline.
- Sareaza putin, pune si piper.
- Pune cotletele intr-o tava de cuptor mai mica sau chiar intr-o craticioara intinsa, in care sa incapa.
- Toarna deasupra sosul de lamaie, acopera tava cu folie de aluminiu si bag-o in cuptor.
- Dupa 20 de minute, indeparteaza folia si lasa cotletele inca 15 minute sa se rumeneasca.
- Scoate tava si acoper-o din nou cu folie, vreo zece minute.
- Intre timp, amesteca zaharul, otetul, apa fierbinte si jumatate din cantitatea de menta tocata marunt.
- Fierbe sosul cinci minute.
- Stinge si lasa la infuzat un sfert de ora.
- Scoate frunzele care si-au pierdut culoarea.
- Toarna sosul peste cotlete si aromatizeaza cu restul de frunze de menta proaspata.
- Serveste cu piure de cartofi sau cu orez simplu.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu