skip to main |
skip to sidebar
Budinca de paste cu telemea
Iti trebuie:
- 500 g paste
- 250 g telemea de oaie rasa
Pentru sos iti trebuie:
- 1 l lapte
- 50 g unt
- 50 g faina
- un varf cutit nucsoara
- 1 varf cutit scortisoara
Pregatesti asa:
- Se pun pastele la fiert in apa clocotita in care s-a adaugat un praf de sare si o lingurita ulei.
- Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj, dupa care se trec sub un jet de apa rece si se lasa la scurs.
- Dupa ce s-au scurs bine se amesteca pastele cu 150 g telemea rasa.
- Vasul de cuptor se unge cu unt si se presara cu pesmet, dupa care macaroanele se asaza frumos, unele langa altele, in vas.
- Se prepara sosul alb prin topirea untului si adaugarea fainii.
- Se amesteca rapid, ingloband faina in unt si apoi se toarna laptele desfacand faina in lapte.
- Dupa ce s-a folosit tot laptele, se asezoneaza cu nucsoara si scortisoara.
- Se toarna sosul peste macaroane, se niveleaza si se da vasul in cuptorul deja incins, pentru 20 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu