Budinca de galuste

Iti trebuie:

  • 700 g ricotta proaspata
  • 150 g parmezan ras
  • 150 g faina
  • 3 fire de ceapa verde ( coditele )
  • sare
  • piper
  • 2 oua
Pentru sos iti trebuie:
  • 300 ml smantana lichida pentru gatit
  • 2 linguri unt topit
  • 100 g branza cu mucegai maruntita
  • 10 felii de prosciutto
Pregatesti asa:
  1. Amesteci parmezanul dat pe razatoarea mare cu ricotta, faina, ceapa verde tocata marunt, ouale, sare si piper si amesteci bine cu o lingura.
  2. Intr-o oala mai inalta pui la fiert apa cu un praf de sare.
  3. Cand da in clocot iei cu lingura din compozitia formata mai sus si modelezi galuste pe care le pui la fiert in apa clocotita.
  4. Lasi pe foc in jur de 5 minute, pana cand galustele se ridica la suprafata.
  5. Scoti galustele si le pui pe o hartie absorbanta.
  6. Ungi cu untul topit un vas termorezistent si asezi galustele in el.
  7. Amesteci smantana, branza cu mucegai si fasioarele de prosciutto.
  8. Torni sosul deasupra galustelor, apoi le dai la cuptor pentru 10-12 minute sau pana se rumenesc usor la suprafata.
  9. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes