skip to main |
skip to sidebar
Budinca de galuste
Iti trebuie:
- 700 g ricotta proaspata
- 150 g parmezan ras
- 150 g faina
- 3 fire de ceapa verde ( coditele )
- sare
- piper
- 2 oua
Pentru sos iti trebuie:
- 300 ml smantana lichida pentru gatit
- 2 linguri unt topit
- 100 g branza cu mucegai maruntita
- 10 felii de prosciutto
Pregatesti asa:
- Amesteci parmezanul dat pe razatoarea mare cu ricotta, faina, ceapa verde tocata marunt, ouale, sare si piper si amesteci bine cu o lingura.
- Intr-o oala mai inalta pui la fiert apa cu un praf de sare.
- Cand da in clocot iei cu lingura din compozitia formata mai sus si modelezi galuste pe care le pui la fiert in apa clocotita.
- Lasi pe foc in jur de 5 minute, pana cand galustele se ridica la suprafata.
- Scoti galustele si le pui pe o hartie absorbanta.
- Ungi cu untul topit un vas termorezistent si asezi galustele in el.
- Amesteci smantana, branza cu mucegai si fasioarele de prosciutto.
- Torni sosul deasupra galustelor, apoi le dai la cuptor pentru 10-12 minute sau pana se rumenesc usor la suprafata.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu