Iti trebuie:
- 6 bucati feliate de ceafa de porc
- 1 morcov
- 4 cepe
- 1 telina
- 3-4 catei de usturoi
- 1 ardei
- 500 g ciuperci proaspete
- 500 g amestec de vara congelat
- 1 legatura mare de patrunjel verde
- sare
- maghiran maruntit
- piper
- 50 ml ulei de masline.
- Condimentezi ceafa de porc cu sare si piper.
- Speli legumele si le cureti, apoi le tai astfel: ceapa solzisori, morcovul si telina le dai prin razatoarea mica, usturoiul il maruntesti, ardeiul il feliezi, ciupercutele le feliezi, iar verdeata o toci fin.
- Fierbi amestecul de vara in apa cu sare circa 10 minute, apoi il scurgi bine de apa.
- Intr-un strop de ulei, calesti toate legumele, cu exceptia ciupercilor, pe care le vei adauga numai dupa ce s-au inmuiat bine celelalte legume.
- Amesteci totul usor, apoi acoperi cateva minute cu un capac pana ce se inmoaie si ciupercile.
- Ridici capacul si lasi sa se caleasca putin, apoi adaugi si amestecul de vara, potrivesti gustul de sare si condimentezi cu maghiran maruntit si cu un praf de piper mozaic.
- Opresti focul si presari verdeata.
- Acest mix de legume il servesti cald alaturi de ceafa de porc fripta pe gratar.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu