skip to main |
skip to sidebar
Budinca de cartofi cu telemea
Iti trebuie:
- 8 cartofi
- 4 oua fierte
- 3 oua intregi
- 150 g smantana
- 150 g telemea de oaie
- piper
Pregatesti asa:
- Speli bine cartofii si ii pui la fiert in coaja in apa rece cu un praf de sare.
- Pui si ouale la fiert si le lasi sa fiarba pana cand devin tari.
- Dupa ce au fiert cartofii si s-au racorit, ii cureti de coaja si ii tai rondele.
- Ouale fierte, le cureti de coaja si le tai si pe acestea rondele.
- Ouale intregi le bati cu un praf de sare si piper, adaugand usor si smantana si continui sa amesteci pana cand obtii o compozitie omogena.
- Ungi un vas de yena cu unt, si asezi un strat de cartofi, unul de oua, putina telemea rasa si peste toate acestea, pui jumatate din amestecul de smantana cu oua.
- Procedezi astfel pana termini ingredientele.
- Ultimul strat trebuie sa fie de cartofi si smantana.
- Dai vasul la cuptor, la foc moderat timp de 25 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu