Budinca de conopida si cascaval

Iti trebuie:

  • 1 conopida mare
  • 100 g unt
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 4 linguri pesmet
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • putin lapte
Pregatesti asa:
  1. Conopida, curatata si desfacuta in buchetele, se tine o ora in apa rece cu sare, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare si 4 linguri de lapte; se scurge bine, se pun deoparte cateva buchetele de conopida, iar restul se faramiteaza cu furculita (nu prea marunt).
  2. Untul se freaca spuma, se amesteca cu galbenusurile, cu smantana si cascavalul ras.
  3. Se adauga conopida faramata, pesmetul.
  4. Se potriveste de sare si piper, apoi se incorporeaza, usor, albusurile batute spuma, impreuna cu buchetelele de conopida lasate deoparte.
  5. Compozitia se toarna intr-o forma bine unsa cu unt si, presarata cu pesmet si se coace in cuptorul incins in prealabil circa 35 minute.
  6. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes