Iti trebuie:
- 1 conopida mare
- 100 g unt
- 4 oua
- 200 ml smantana
- 4 linguri pesmet
- 100 g cascaval
- sare
- piper
- putin lapte
- Conopida, curatata si desfacuta in buchetele, se tine o ora in apa rece cu sare, apoi se fierbe in apa clocotita cu sare si 4 linguri de lapte; se scurge bine, se pun deoparte cateva buchetele de conopida, iar restul se faramiteaza cu furculita (nu prea marunt).
- Untul se freaca spuma, se amesteca cu galbenusurile, cu smantana si cascavalul ras.
- Se adauga conopida faramata, pesmetul.
- Se potriveste de sare si piper, apoi se incorporeaza, usor, albusurile batute spuma, impreuna cu buchetelele de conopida lasate deoparte.
- Compozitia se toarna intr-o forma bine unsa cu unt si, presarata cu pesmet si se coace in cuptorul incins in prealabil circa 35 minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu