Iti trebuie:
- 20 de aripi de pui
- 3 linguri ulei de samburi de struguri
- 4 catei de usturoi
- 125 ml vin alb sec
- 2 cepe
- 2-3 linguri zeama de lamaie
- 1 lingura boia dulce
- 1 lingurita rasa de boia iute
- 1 lingura zahar
- sare
- piper
- Speli bine aripioarele de pui si le stergi cu un prosop de bucatarie pentru a elimina excesul de apa.
- Prepari un sos in care vei pune aripioarele la marinat.
- Intr-un castron pui uleiul, usturoiul pisat, ceapa curatata, spalata si taiata julienne, boiaua dulce si iute, zaharul si vinul.
- Introduceti in acest sos aripile de pui si amestecati bine pentru ca sosul sa patrunda fiecare aripioara de pui.
- Acoperiti castronul cu folie de plastic si puneti-l la frigider pentru o ora.
- Scoateti, apoi aripioarele din castron, scurgeti-le putin de baitul in care au stat si puneti-le pe gratarul incins.
- Frigeti-le pana cand se patrund bine si se rumenesc frumos pe toate partile.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu