skip to main |
skip to sidebar
Sufle de fasole verde
Iti trebuie:
- 500 g fasole verde
- 100 g unt
- o ceasca lapte
- o lingura faina
- 5 oua
- 100 g cascaval ras
- sare
- piper
Pentru sos iti trebuie:
- 50 g unt
- o lingura faina
- 350 - 400 ml lapte
- sare
- piper.
Pregatesti asa:
- Fasolea verde fiarta in apa clocotita cu sare, se scurge bine, apoi se toaca.
- Se topeste jumatate din unt, se adauga faina, se amesteca, apoi se adauga fasolea verde si se lasa pe foc mic, amestecand cu lingura sa nu se prinda de vas.
- Separat, se prepara un sos alb din unt, faina, lapte, sare, piper.
- Se fierbe 15 minute.
- Sosul se amesteca cu fasolea verde si cu cascavalul ras si se lasa sa se raceasca.
- Se adauga galbenusurile, pe rand, apoi albusurile batute spuma tare.
- Compozitia se toarna intr-o forma unsa cu unt, iar deasupra se presara cateva bucatele de unt.
- Se coace 30 de minute in cuptorul incins dinainte.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu