Se toaca cepele marunt si se pun la calit in doua linguri de unt.
Cand acestea devin sticloase se adauga si ciupercile spalate bine, curatate si tocate cuburi sau julien ( dupa preferinta ).
Se lasa sa se rumeneasca 10 minute, dupa care se adauga supa de legume si se lasa sa fiarba 25 de minute.
Se pregateste un sos bechamel astfel: se incinge o lingura de unt, se adauga faina, se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase, se adauga lapte si se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa sosul.
Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
Se adauga in sos franzela inmuiata in apa si stoarsa bine, ciupercile impreuna cu ceapa, galbenusurile de ou, sare, piper si verdeata tocata si se amesteca bine.
Freci albusurile o spuma tare cu un praf de sare si incorporezi spuma de albusuri in amestecul de mai sus, avand grija sa amesteci cu o lingura de jos in sus pentru a nu se lasa spuma de ou.
Se unge un vas de cuptor cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune amestecul de budinca, se presara cascaval ras si daca a mai ramas unt se taie cubulete mici si se pun peste budinca.
0 Comments:
Trimiteți un comentariu