skip to main |
skip to sidebar
Budinca cu ciuperci
Iti trebuie:
- 2 cepe
- 700 g ciuperci
- 5 linguri unt
- 2 linguri faina
- 4 oua
- 200 ml lapte
- 150 g cascaval ras
- sare
- piper
- 5 felii de franzela
- 250 ml supa de legume
Pregatesti asa:
- Se toaca cepele marunt si se pun la calit in doua linguri de unt.
- Cand acestea devin sticloase se adauga si ciupercile spalate bine, curatate si tocate cuburi sau julien ( dupa preferinta ).
- Se lasa sa se rumeneasca 10 minute, dupa care se adauga supa de legume si se lasa sa fiarba 25 de minute.
- Se pregateste un sos bechamel astfel: se incinge o lingura de unt, se adauga faina, se amesteca energic pentru a nu se forma cocoloase, se adauga lapte si se lasa sa fiarba pana cand se ingroasa sosul.
- Dupa ce s-a ingrosat, se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca.
- Se adauga in sos franzela inmuiata in apa si stoarsa bine, ciupercile impreuna cu ceapa, galbenusurile de ou, sare, piper si verdeata tocata si se amesteca bine.
- Freci albusurile o spuma tare cu un praf de sare si incorporezi spuma de albusuri in amestecul de mai sus, avand grija sa amesteci cu o lingura de jos in sus pentru a nu se lasa spuma de ou.
- Se unge un vas de cuptor cu unt, se tapeteaza cu pesmet, se pune amestecul de budinca, se presara cascaval ras si daca a mai ramas unt se taie cubulete mici si se pun peste budinca.
- Se da la cuptor pentru 25 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu