Iti trebuie:
- 400 g paste
- 250 g mazare ( conserva )
- 125 g porumb ( conserva )
- 5 oua
- 200 g telemea de oi
- 6 linguri smantana
- 2 linguri faina
- 2 linguri unt
- sare
- piper
- patrunjel verde
- Intr-un vas inalt pui la fiert apa cu un praf de sare si o lingurita ulei.
- Cand apa incepe sa clocoteasca adaugi pastele si le fierbi conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Dupa ce au fiert, le scurgi, le lasi sa se raceasca si le pui intr-un castron mare.
- Scurgi boabele de porumb si de mazare de zeama in care au fost conservate si le pui peste paste.
- Adaugi telemeaua rasa, galbenusurile, smantana, cateva frunze de patrunjel verde tocate fin, sare, dupa gust, cele doua linguri de faina si amesteci totul.
- La sfarsit, incorporezi delicat albusurile batute spuma tare.
- Torni compozitia obtinuta intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina.
- Deasupra adaugi untul taiat bucatele si introduci forma in cuptorul bine incins pentru circa 45-50 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu