skip to main |
skip to sidebar
Budinca de taitei cu piept de pui
Iti trebuie:
- 400 g taitei facuti acasa
- 700 g piept de pui
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- o lingurita da faina
- o lingura pasta de rosii
- 3 oua
- 4 linguri cascaval ras
- sare
- piper
- pesmet
Pregatesti asa:
- Taiteii se fierb 15 minute in apa cu sare si putin ulei.
- Se scurg, se spala cu apa rece si se lasa sa se racoreasca.
- Apoi se amesteca cu ouale batute cu putin piper.
- Ceapa, tocata marunt, se caleste in putin ulei, se adauga carnea trecuta prin masina de tocat, se prajeste, se presara faina si se adauga pasta de rosii desfacuta in putina apa.
- Pieptul de pui se lasa sa fiarba pana ce scade bine zeama.
- Intr-o forma de budinca, unsa si presarata cu pesmet, se asaza un strat de taitei peste care se asterne un strat de tocatura, apoi se alterneaza straturi de taitei si de tocatura; se termina cu un strat de tocatura.
- Pe fiecare strat de taitei, ca si pe ultimul strat de tocatura, se presara cate putin cascaval ras.
- Deasupra se presara cateva bucatele de unt sau margarina si pesmet.
- Se coace la cuptor circa 35 -40 de minute.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu