Budinca cu spanac si bacon

Iti trebuie:

  • 9 oua
  • 250 g bacon ( sunca afumata )
  • 350 g spanac proaspat
  • 9 felii de paine mai veche
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 varf cutit nucsoara
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura unt
Pregatesti asa:
  1. Speli bine frunzele de spanac si le oparesti cateva minute in apa cu sare.
  2. Dupa ce l-ai oparit il lasi cateva minute la scurs si il toci marunt.
  3. Pui la fiert 5 oua in apa rece si le lasi sa fiarba pana cand devin tari.
  4. Dupa ce au fiert le lasi cateva minute intr-un vas cu apa rece pentru a fi mai usor de curatat.
  5. Cureti ouale de coaja si le tai bucati mai mari.
  6. Tai baconul cubulete.
  7. Tai feliile de paine cubulete.
  8. Amesteci intr-un vas pastrama, spanacul, ouale taiate, painea, galbenusurile si condimentezi cu sare, piper, boia si nucsoara.
  9. Adaugi laptele, amesteci incet, dupa care incorporezi usor albusurile batute spuma tare cu un praf de sare.
  10. Ungi o forma termorezistenta cu unt si torni amestecul preparat.
  11. Introduci la cuptor pentru 30-40 de minute.
  12. Pofta buna!

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes