skip to main |
skip to sidebar
Muschi de vita in vin
Iti trebuie:
- 1 kg muschi de vita
- 1-2 frunze salvie
- 1-2 crengute de rozmarin
- piper boabe si macinat
- 5-6 linguri sare
- 50 g unt
- 2-3 linguri ulei de masline
- 200 ml vin rosu demisec
- 2 linguri faina.
Pentru garnitura iti trebuie:
- 400 g conopida
- un mango
- zeama de la o lamaie.
Pregatesti asa:
- Se ia bucata de muschi si se spala in apa rece.
- Se inteapa cu varful unui cutit pe toata suprafata si se unge cu unt.
- Se condimenteaza cu piper, salvie si rozmarin si se toarna vinul rosu.
- Se acopera cu o folie de plastic si se lasa la rece aproximativ 2 ore.
- Conopida se curata de frunze si se oparaste.
- Se rup buchetelele si se stropeste cu zeama de lamaie.
- Separat, se curata mango, se taie cubulete si, impreuna cu conopida, se calesc in untul topit in prealabil.
- Intr-un bol se pune sarea, faina si putina apa.
- Se obtine o pasta consistenta.
- Se scoate muschiul de la frigider, se scurge de sos si se acopera cu salvie si rozmarin.
- Se unge cu pasta de sare si se baga in cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu.
- Dupa ce s-a rumenit, se serveste cu conopida si mango.
- Pofta buna!
0 Comments:
Trimiteți un comentariu