Sirop din mai multe fructe

Iti trebuie:

  • 2 kg visine
  • 2 kg cirese amare
  • 2 kg capsune
  • 3 kg zahar
  • 1 plic zahar vanilat.
Pregatesti asa:
  1. Speli fructele, le cureti de codite si de samburi si le zdrobesti cu mana.
  2. Le lasi la rece 10 ore, dupa care pui amestecul de fructe zdrobite intr-un tifon, deasupra unei oale ca sa-si lase zeama.
  3. Dupa ce sucul fructelor s-a limpezit, il scurgi cu grija in alt vas.
  4. Fierbi apoi zaharul cu 2 l de apa pana cand obtii un sirop legat, adaugi sucul limpede de fructe  si lasi sa clocoteasca un sfert de ora.
  5. Cand este legat, il iei depe foc si pui siropul cald in sticle curate.
  6. Din pulpa fructelor poti face gem.

0 Comments:

Trimiteți un comentariu

 
  • Retete usor de Gatit © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes